marți, 19 iunie 2012

Ai rabdare.... timpul este stabilit de Dumnezeu!

Acum vreo 2 ani am scris pe blog si azi ii dau copy si modificata un pic ca de ani au trecut ....poate multi vor intelege de ce si cum...;

Imi aduc aminte, cred ca in orice moment al zilei..rezultatele cumplitului accident, multi spun " uita", "mergi mai departe" . Si poate pentru unii, este un simplu accident. Pentru mine va spun ca nu e unul simplu. Este ceva ce nu poate fi descris in cuvinte, e ceva ce iti distruge corpul, iti distruge visele, iti distruge cariera, iti distruge familia...te distruge pe tine psihic, fizic...
Dintr-un om normal..ajungi o leguma, depinzi in totalitate de cineva;
Ai vrea sa mergi..dar nu poti (pentru ca medicul ti a spus ca nu vei merge niciodata)
Ai vrea sa te intorci in pat ...dar nu poti (pentru ca mi am pierdut din functii)
Ai vrea sa te imbraci ........dar nu poti ( pentru ca mobilitate nu te lasa)
Ai vrea sa stai mai mult in scaun....dar nu poti ( pentru ca nu mai ai echilibru si te scurgi ca o leguma de pe scaun, sau nu te simti bine in scaun..sau poti face escare )
Ai vrea sa iti faci baie....dar nu poti..( nu intri pe usa de la baie cu carutul, nu poti sa te transferi in cada si bani sa modifici nu ai )
Ai vrea sa folosesti WC ..dar nu poti...( pentru ca organismul tau e paralizat, te sondezi ...s-au stai cu o punga atarnata toata viata; ti se fac clisme, tusee..pana iti ies ochii ca de melc..)
Ai vrea sa iesi afara.....dar nu poti...(pentru ca liftul, treptele scarii, rampa...sunt doar pentru cei sanatosi)
Ai vrea sa iesi afara.....dar nu poti...( pentru ca e viscol, ploua, baltoacele iti ajung la picioare)
Ai vrea sa iesi la scoala..sa te recalifici....( dar cine sa te duca zilnic...sau in weekend, sau la examene..)
Ai vrea sa mergi la recuperare....dar nu poti( pentru ca ai nevoie zilnic, iar la spital nu poti zilnic, ca nu ai pile, ca nu ai bani...)
Ai vrea sa poti circula cu mijloacele de transport..dar nu poti...(pentru ca multi soferi nu se complica sa te ajute ....sa coboare rampa, iar bani de taxi nu ai )
Ai vrea sa mergi intr-o statiune de recuperare...dar nu poti..( pentru ca desi scrie in lege ca ai dreptul...nu primesti nici un bilet gratuit,..iar cu chirie nu iti permiti..)
Ai vrea sa intri intr-un magazin ...dar nu poti...asa ca astepti persoana care te insoteste afara, unde esti confundat cu un cersetor)
Ai vrea sa ai prietenii...dar nu mai poti...( au fugit toti, poate sa te multumesti cu cei virtuali)
Ai vrea sa nu mai ei pungi de medicamente....dar nu poti ( pentru ca organismul tau functioneaza cu ajutorul lor si esti dependent )
Ai vrea sa nu mai ai dureri..dar nu poti ( pentru ca raman e ca o consecinta la ceea ce ai patit)
Ai vrea sa iti adaptezi casa...dar nu poti ( costuri mari pe langa venitul tau)
Ai vrea sa ai o familie a ta...dar nu poti ( cine sar uita la una jumatate moarta)
Ai vrea sa ai pe cineva drag langa tine sa te sprijine..dar nu poti...
Ai vrea sa nu ti sa mai scoata ochii pentru ajutorul primit ( gen; eu am facut; eu am dres...)
 Ai vrea poate sa mori...sa se termine tot...dar nu poti
Ai vrea sa ai un carut mai usor mai actv ...dar nu iti permiti costa cateva mii de euro ( nu e o fita ci sa fie mai usor, sa mergi, stai mai usorpe el)
Ai vrea sa i pampersi, sonde, pungi mai bune ( dar nu iti permiti)
Ai vrea sa mergi la o terasa ( dar nu iti permiti, sau cei de care depinzi nu au chef)
Ai vrea recuperare mai multa, ca stii si vezi ca iti face bine ( dar nu iti permiti ca de totul costa )
Vrei sa fii tratat si sa ai conditiile decente a unui om normal ( dar nu poti ..)
Te ai saturat de intrebarii; da tu nu te mai faci bine? ( pentru ca nu stii ce raspuns sa dai)
M-am saturat de cei care se lauda ; te ajut, am grija, fac cutare lucru ( dar cand ii suni, sau rogi sa te ajute cu ceva nu au timp, nu raspund la telefon, sau iti sun simplu; Dumnezeu iti poarta de grija! sau iti spun azi nu ca sunt obosit , de parca tu ai nevoie cand vor ei, sau trebuie sa fii supus lor)
M-am saturat de cei care judeca...
M-am saturat de oamenii care se lauda ca au avut grija de mine ...( doar de fatada)
Degeaba iti intinde un om o mana atunci cand nu ai nevoie...
Degeaba te ajuta un om, daca pe urma iti scoate ochi ..,( stiti voi vorba aia se intoarce si scuipa..)
Ce stiu ei ce am simtit eu atunci cand medicul a rostit: „Nu vei mai merge niciodata!” 
Ati auzit de vechea zicala; "Nu poti avea mereu ceea ce-ti doresti" nu este intotdeauna adevarat. Dar te rogi, te apropii mai mult de Dumnezeu..si astepti. Un mare om spunea; "Asteptarea este o arta ... daca poti astepta doi ani poti realiza ceva ce nu ai putea realiza astazi oricat de mult ai incerca, indiferent cati bani ai cheltui si ori de cate ori te-ai da cu capul de perete". Exista lucruri pe care nu le poti avea astazi, dar pe care le vei avea in viitor...sau niciodata. Asa ca nu are rost sa innebunesti incetand sa mai traiesti pentru ca te lupti sa obtii ceva acum, lucru pe care il vei obtine mai usor la vremea potrivita. poate va intrebati ; De ce a ingaduit Dumnezeu asa ceva? Dumnezeu ingaduie anumite lucruri in vietile noastre pentru a ne invata principii importante precum: dezvoltarea unor abilitati si modalitati de gandire; manifestarea bunatatii si controlul asupra raspunsurilor noastre; pastrarea credintei in vremuri grele. Cand trimiti timpul in camera de asteptare a lui Dumnezeu, El va dezvolta in tine calitati care pur si simplu nu pot fi dezvoltate altfel. Cand a terminat, vei fi mai puternic si mai intelept.  gata ca nu mai imi vine nimic in cap....continui alta data..am pierdut firul...m-au napadit lacrimile ....doar atat mai pot spune; Astazi cred ca nimic nu va mai fi cum a fost si ma intreb daca durerea va fi si maine la fel de intensa.....

2 comentarii:

monatibi spunea...

mirela ,tu esti un om cu un suflet mare si bun,multi au de invatat de la tine dar nu vor sa recunoasca sau poate ca sunt prea prosti.

Adrian-Mircea spunea...

Mirela,ai scris un articol care m-a miscat foarte tare si nu mi-e rusine sa spun ca la final aveam lacrimi in ochi.Inclin sa cred ca suferinta ta cea mai mare nu este din cauza acelui neferict accident ci mai degraba din cauza oamenilor care nu reusesc sa vada in tine omul si sufletul bun care te definesc.
Cred ca daca in loc de clasicul *mie nu m-i se va intimpla asta*, ne-am intreba macar un minut *ce asi face eu daca ....? sau daca am invata sa ascultam si povestile de viata a celor de linga noi,vom fi mult mai atenti cu semenii nostrii.
Continua sa crezi in tine si sa ne dai si noua un strop din frumusetea sufletului tau.