vineri, 21 mai 2010

Confundati de oamenii...!

Am pus acest acest titlu, pentru ca in ultimul timp mi s-au intamplat tot felul de lucruri. am fost luata drept cersetoare ...ce stare ciudata... in fata faptului si am sa va dau cateva exemple;
! Eram in fata macelariei, o asteptam pe mama sa ia niste carne , nu puteam sa urc in magazin pentru ca erau foarte multe trepte...Asa ca astept langa usa. Vine unul la mine si imi intinde o hartie si eu intreb; Ce doriti? El; Pai iti dau de pomana! Eu; Domne ma jigniti eu nu stau la cersit aici! nu va spun ce i-am mai zis ca urlam cat ma tinea gura , ca nu intelegea D-l X de ce nu i-au banii...dar va garantez eu ca dupa aceasta experienta pe care a avut-o nu va mai da banii la cersetori niciodata..
2. Eram cu mama la cofetarie , iar nu am putut sa intru in magazin, si ii spun mamei ca sa ia un ecler mic ( sunt cele mini) iese mama si zice nu are decat mare, are tarte si savarine mini. Eu ii zic ; I-ami o tarta. Iese un nene repede din magazin imi intinde 10 ron sa imi iau unul mare....daca nu imi ajunge banii. Eu ii spun nu pot manca unul mare de aceea prefe rmic....i-ar il refuz politicoasa.....dupa ce ii explic ; Ma jigniti, nu stau la cersit...
3 Ma mai duc din cand in cand cu soramea la cimitir unde este ingropat tata, de obicei sa dam de tanti care curata mormintele. Frate, parca ma fileaza cand intr-un in cimitir tabara toti pe mine sa imi dea de pomana.....sa vezi...ma supar refuz...Soramea ma scapa..Laso in pace ca a venit la tasu..nu la pomana.
4. Ieri eram in fata unui magazin sa imi cumpar un batic din ala subtire de pus pe cap...ca bate un vant si am c-am racit.....6 trepte nu pot sa urc asa ca cer sa imi ai unul rosu, persoana care ma insotea intra in magazin. Eu astept afara; iese o tante val vartez ..imi intinde o hartie sa imi iau o paine...Eu ii spun ma jigniti! tanti o tine pe a ei; Tip...iesi mai repede din magazin ca ma ia astia ca cersetoare. Tanti imi spune; Decat sa dau la un cersetor care are in spate altii oameneni care ii iau banii. Cu tine stiu ca imi fac pomana.

De aratat arat bine, de mentinut m-am mentinut dupa accident ....nu mi am pus fusta in cap cum se spune. Sunt mandra de mine si Slava LUi Dumnezeu ca imi poarta de grija. Dar ma supara astfel de intamplari..Am sa atasez si o poza ....chiar ma confunda lumea?

6 comentarii:

Anonim spunea...

daca ti se da pomana nu inseamna ca arati a cersator, ci pur si simplu omul care iti ofera, iti ofera pt sufletul celui adormit. Nu trebuie sa faci crize.........ii primesti (banii) dupa care ii poti da tu mai departe.

Andreea spunea...

Mda, mi s-a intamplat si mie din astea de cateva ori, chiar sa ma opreasca pe strada sa-mi dea cate 10 lei, desi nici eu nu arat a cersetoare cand ies pe-afara, nu stiu de ce unele persoane ne cunfunda cu cersetorii. Ne face sa ne simtim foarte prost atunci cand ne da de pomana bani......

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Buna Mirelus,sunt Vasilica din Sulina,intamplarea face ca si eu am trecut prin asemenea momente,in biserica,pe strada in localiatea unde eram la recuperare,la trecerea de pietoni,cred ca nu trebuie sa ne enervam pe cei care ne dau cite un banut din putinul lor,sunt oameni mai sufletisti,milosi,sau care au trecut la randul lor printr-o boala,vreun deces in familie etc,care cred ca in felul asta ne pot ajuta vazandu-ne in suferinta,trebuie refuzati sau sa primesti depinde de fiecare, politicos cu zambetul pe buze chiar daca insista de mai multe ori,sau indrumati sa doneze unei biserici,preotul poate imparti celor care sunt saraci si mai nevoiasi ca noi,in rest te gasesc destul de draguta,ambitioasa,deloc de lepadat :),si mi-ar face placere sa te intalnesc si in realitate,te pup!!!

Nimeni spunea...

Mirela draga ,
există un fel de orbenie care nu întunecă privirea , ci o face ( doar ) selectivă . Omul va vedea astfel ceea ce doreşte să vadă . Unor astfel de persoane , le va fi imposibil să remarce femeia frumoasă din cărucior . Ei vad caruciorul . Pe care mintea lor îl asociază automat cu mizeria şi boala , chiar dacă acest lucru este profund nedrept şi neadevărat . Şi poate , ar trebui să priveşti lucrurile dintr-o altfel de perspectivă : sunt , în felul lor , nişte fiinţe bolnave , care merita compasiunea ta . Căci a percepe greşit şi strâmb realitatea , produce pe termen lung şi uneori , în eternitate , efecte mult mai grave decât imobilitatea ta .
P.S. ( cu riscul de a mă repeta ) Ai toate motivele să fii mândră de felul cum arăţi

R.brand spunea...

Draga mea,
Faptul ca ineva iti da o suma de bani, nu inseamna ca esti cersetoare. Invata sa primesti tot asa cum daruiesti: cu dragoste. De ce te simti jignita. Oamenii iti ofera pentru ei, nu pentru tine.
Asta nu te face cersetoare ci pu si simplu OM.
Delia